Kapszula? Igen, de milyen? A kapszula egy kis biológiailag biztonságos műanyag kapszli, melyek mindegyike egy adagnyi kávét rejt magában. Ezek légmentesen vannak lezárva, melyeknek a kávéfőző beindítása során fúródik át a fedelük, és szűrődik át rajtuk a forró víz lassan csepegtetve csészénkbe a fekete aranyat.
![](https://www.marketworld.hu/images/doboz/kapszulablog%201.jpg)
Mindig friss kávé
Akik igazán értékelik a kávé ízét, azok a friss kávé ízét értékelik igazán. Ez az egyik nagyon fontos előnye a kávékapszulának, hogy biztosak lehetünk a lefőzött kávé frissességében.
Kényelem
Sokak számára az a tény, hogy a kávé közvetlenül a csészébe fő le, elkerülve a hagyományos kávéfőzőnél felmerülő macerát, a kényelmi faktor magas fokát jelenti. Valóban nincs egyszerűbb megoldás annál, mint egy kapszulát berakni a gépbe, majd megnyomni a gombot, és már csordogál is az illatos fekete nedű.
Költségkímélő
A hagyományos kávéfőzésnél megesik, hogy több kávét főzünk le, mint amennyit meg is iszunk, így ez már kielégíti a pazarlás fogalmát, míg a lefőzött egy adagnyi kávé biztos, hogy elfogyasztásra is kerül, arról pedig már ne is beszéljünk, hogy nem fogunk kávézóba járni, ha egy finom kávét akarunk kortyolni.
![](https://www.marketworld.hu/images/doboz/kapszulablog%202.jpg)
Könnyű tisztítás
Egy csészét könnyebb elmosni, mint a hagyományos kávéfőző minden egyes elemét, illetve a kávéfőzés folyamata is kevesebb rendetlenséggel jár. A kapszulákból nem szóródik a zacc, nem kell ügyelni a darált kávé megfelelő elzárására, csak be a kapszulát a gépbe, és ki a kapszulát a gépből.
Variálhatóság
Napról napra újabb és újabb ízvilág kerülhet a kávéscsészénkbe, és mindig olyan kávét ihatunk, amelyhez éppen kedvünk van, vagy amely leginkább passzol a hangulatunkhoz. Tegye izgalmassá a kávézásokat, hogy variálja az ízeket, és összeállítja a saját kávéspecialitását.
www.marketworld.hu/kávékapszulák