Előnyök sokasága sorakoztatható fel a rúdmixernek is nevezett eszköz mögé, melyeket most be is mutatunk, hogy kedvet csináljunk az eszköz beszerzéséhez, mindezt pedig néhány egyszerű recepttel alá is támasztjuk.
ELŐNYÖK
Keverés befőttesüvegben
Sokan a kézimixerhez tartozó keverőtálat használják, amely kétségkívül tökéletes, de egy másik nagyszerű edény, a befőttesüveg, amelyek fedele lévén, le tudjuk zárni az elkészült finomságot, és könnyebben tudjuk tárolni.
Házilag készített bébiételek
Kis mennyiségű étel is turmixolható, így azonnali friss bébiételt készíthet, és a merülő kézimixer bármilyen edényben használható.
Költség
Jó áron is lehet találni nagyon jó minőségű kézimixert, és ne feledjük, hogy nagyon sok mindenre tudjuk használni, szóval egy drágáab verzióba is érdemes beruházni, mert a multifunkcionalitást érdemes megfizetni.
Helykihasználás
Kicsi és könnyen mozgatható, nem foglal sok helyet a konyhánkban, és egyszerre több eszközt helyettesíthet.
Gyors
Elegendő csupán 30 másodperc, hogy elkészítsünk vele bármit is, és a végzett mozdulatsor nem megerőltető.
RECEPT ÍZELÍTŐ
Salsa: Tegye az edénybe a feldarabolt paradicsomot, fokhagymát, hagymát, jalapeno paprikát, koriandert, sózza, borsozza majd aprítsa addig amíg pépes állagúvá nem válik.
Pesto: Nem kell többet a boltban beszerezni a pestot. Csupán néhány friss bazsalikom levél, fokhagyma, olivaolaj, fokhagyma, az elhagyhatatlan só és bors, néhány mozdulat, és már mehet is a tésztára. Ne felejtse el a parmezánt!
Palacsinta és gofri tészta: Mindenkinek meg van a maga kis jól bevált receptje, ezen ne is változtassunk, de keverjük a kézimixerrel.
Smoothie: Egy kis fagyasztott gyümölcs, joghurt, egy löttyintésnyi gyümölcslé, és és már készülhet is a gyümölcsturmix. Gondolta volna, hogy erre is jó ez a készülék?
Sajtszósz: Ha nem olvadt el kellőképpen a mártásba kevert sajt vagy a sűrítés esetleg csomósra sikeredett, csak kapja elő a kézimixert, és orvosolja a problémát.
Házi paradicsomszósz: Vágja a paradicsomokat egyforma méretűre, hogy egyformán puhuljon meg mindegyik darab. Tegye magas falú edénybe, és főzze nagyjából 1 óráig, amíg a paradicsom meg nem puhul, majd vegye le tűzről, hagyja 10-15 percig egy kicsit hűlni, majd lehet is mixerelni, és kész a friss, paradicsompüré.
Főzés nélküli hollandi mártás: Két tojássárgájához adjon egy kevés citromlevet, sót, majd fehéredésig keverje a krémét, végül olvasszunk vajat, amelyet öntsünk hozzá a masszánkhoz. Voilá, kész is hollandi mártás.
Almapép: Hasonlóan a paradicsomokhoz, az almát is darabolja egyforma méretűre, helyezze egy nagyobb lábosba, és ízléstől függően szórjuk meg szegfűszeggel, egy kevés citromlével, fahéjjal és egy kis cukorral vagy mézzel. Az egészet főzzük 1-2 órán keresztül, addig míg az almák össze nem esnek, majd egy kicsit hűtsük vissza az egészet, és már mehet is bele a botmixer a végső állapot elérésének érdekében.
Fokhagymás olaj: Egy befőttesüvegbe tegyen 10-12 gerezd fokhagymát, folyamatosan öntse hozzá olivaolajat, és turmixolja össze. A kész fűszeres olajat pedig lefedve tárolja.
www.marketworld.hu/botmixerek