1 - A kávé hosszabb ideig friss marad
A kávékapszulák hermetikusan lezárt kis tartályok, amelyek frissen őrölt kávét és azok minden aromáját magukba zárják. A Nespresso egyedülálló csomagolási módszerének köszönhetően több hónapig, egészen a kávé felszolgálásáig megőrzi a frissen őrölt kávé mintegy 900 aromáját és zamatát.
2 - Egészségesebb
A Nespresso kávékapszulák 100% tisztaságú kávét tartalmaznak, mindenféle hozzáadott vegyianyag nélkül. Ez teszi a kávét egészségesebb alternatívává az adagolható, zaccos kávékkal szemben, melyek nagy mennyiségű akrilamidot tartalmazhatnak
3 – Akárcsak egy barista
Első pillantásra a hagyományos eszpresszógép használatával történő kávéfőzés egyszerűnek tűnik. Végtére is a legtöbb eszpresszógépnek csak néhány gombja van. Mi lehetne ebben nehéz? Próbálja ki, és szembesülni fog azzal, hogy egy ízletes kávé manuális elkészítése nem is olyan egyszerű, és most nem a gomb megnyomására gondolunk.
Olyan ez, mint a parfümkészítés. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból, és leheletnyivel több a másikból. Akárcsak a kávézás, mindenkinek más az igénye, más az ízvilága. A Nespresso 27 fajta kávékapszulája közül, figyelembe véve a pörkölést, az intenzitást, elsőre nem is olyan egyszerű a választás.
4 – Egyszerű használat, kevesebb pazarlás
A kapszulás kávégép használata egyszerű. Csupán a kávégépbe kell helyezni a kapszulát, és el kell indítani a kávé főzést. Az egyszerű használaton túlmenően mindig ugyanazzal, a kapszulába zárt mennyiséggel főzünk, így nem kell attól tartanunk, hogy több kávét főznénk le feleslegesen, vagy esetleg egy gyengébb kávét kellene reggeli ébresztőként kortyolnunk. Ennek eredményeként sem kávét sem pedig nem fogunk pazarolni.
5 – Gyors kávékészítés
Az idő egyre fontosabb rohanó mindennapjainkban, így a lehető legkevesebb időt szeretnénk tölteni akár csak a kávéfőzéssel is. A Nespresso kávégépekkel kevesebb, mint 1 perc alatt gőzölgő, ízletes kávét tud készíteni. Tud ennél gyorsabbat?
6 – Könnyű tisztítás
Az egyik legrövidebb pont, merthogy biztosak lehetünk abban, hogy nem fogunk kávézaccal találkozni a főzés során. Minden a kapszulában marad, aminek a gyűjtőtartályból való eltávolítása is gyerekjáték, és megnyugodhatunk, a fehér konyhabútorunk sem lesz kávétól pöttyös.