PM20000 - LAICA Varia tésztagép cserélhető vágó fejjel
Egészséges ételek otthonról. A házi tésztának nincs is párja!
- A készülék háza első osztályú rozsdamentes anyagból készült, illetve alumíniumból a vágó görgők.
- Precíz gyártásnak köszönhetően (az olcsó készülékekkel ellentétben) nem hagy nyomot a tésztán.
- PERALIMENTI élelmiszerkészítésre alkalmas certifikáttal rendelkezik.
- Cserélhető vágófejjel, alapnyújtó: 0,3 - 3 mm, illetve 2 típusú tészta készítéséhez.
- LAICA Varia tésztagép cserélhető vágófejének köszönhetően nem gond többé a házi tészta készítése.
Az alap készülékkel háromféle tésztát készíthet el könnyedén:
- lasagne tésztalap
- fettuccine (6 mm)
- tagliatelle (2 mm)
Mivel a vágófej cserélhető, sok más olasz tésztafélét is kipróbálhat. Sosem fogja megunni.
A készülék háza I. osztályú rozsdamentes acélból, míg a vágógörgők alumíniumból készültek.
3 tojásos” alap tészta recept:
hozzávalók 50 dkg tésztához
- 300 g búzaliszt
- 3 db „M” méretű tojás
- 1 mokkás kanál só.
Elkészítési idő kb. 30 perc
Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket, amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig ameddig a kívánt vékony tésztát meg nem kapjuk.
Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani.
Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen.
Varia tésztagép adatai:
- Minimum és maximum tésztanyújtó hengernyílás: 0,3 - 3 mm
- Maximum tésztalap szélesség: 150 mm
- 5 tészta nyújtó: 7 pozícióban állítható
- Mérete: 20 x 20 x15 cm