APM0030 - LAICA Simpla cérnametélt vágófej 1 mm PM20000 tésztagéphez
Egészséges ételek otthonról. A házi tésztának nincs is párja.
- A készülék háza első osztályú rozsdamentes anyagból készült, illetve alumíniumból a vágó görgők.
- Precíz gyártásnak köszönhetően (az olcsó készülékekkel ellentétben) nem hagy nyomot a tésztán.
- PERALIMENTI élelmiszer készítésre alkalmas certifikáttal rendelkezik.
„3 tojásos” alap tészta recept:
hozzávalók 50 dkg tésztához
- 300 g búzaliszt
- 3 db „M” méretű tojás
- 1 mokkás kanál só.
Elkészítési idő kb. 30 perc
|
|
Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket, amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig ameddig a kívánt vékony tésztát meg nem kapjuk.
Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani.
Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen.