Tulajdonságok
- Anyag: Szilikon
- Formák: Mézeskalács figura
- Méret: 26 x 19 x 5 cm
- Adag: 1 adagos
- Szín: Barna
- Mosogatógépbe rakható: Igen
- Hőálló, fagyálló: Igen
- Hőmérséklet tartomány: -40 + 230°C
Süssön karácsonyi süteményeket és arassa le a babérokat! A helyiségek dekorálása mellett fordítson figyelmet az ünnepi sütemények stílusos formában történő elkészítésére is. A szilikon sütőformákat változatosan használhatjuk. Készíthetünk benne fűszervajat, bon bont, muffint, piskótát. A desszertek mellett használhatjuk pástétomok, vagdaltak készítésénél és húsok vagy sós sütemények sütésénél is. Sőt a szappankészítők és gyertyaöntők is előszeretettel választanak szilikon formát. A szilikon sütőformák népszerűségének titka, hogy nagy a hőállóságuk és rugalmasak.
- Hőálló
- Könnyen mosható
- Akasztólyukkal
Használati tanácsok:
Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék
Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal
Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki
Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal
A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni
A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki.
Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja.
Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 230ºC) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket.